STÄRK UPP ERT TEAM

In-house coaching för hållbar medarbetarutveckling

Likt jättar som Google har vi detta år startat ett program vi länge planerat, nämligen intern coaching, eller in-house coaching som det heter i Amerikat.

Vad är det och varför behöver du en coach för ditt folk?

Well, fler och fler företag förstår att medarbetare är vår viktigaste resurs. Våra gruppchefer, ledare, våra vassa medarbetare, experter och hjulen som driver företaget framåt behöver och önskar hjälp att utvecklas. Att sätta mål en gång om året är inte så effektivt om man vill ha ett välmående gäng som förstår visionen, vill driva visionen framåt och sin egen karriär. I det samspelet har vi alla rädslor, motgångar, privata problem och helt enkelt brist på verktyg för att realisera karriären.
En coach är ett kraftfullt verktyg som hjälper medarbetaren och cheferna att fokusera på målet, anpassa planen, ställa rätt frågor och se till att snabbt och på rätt sätt jobba med rätt fokus istället för att fastna i tvivel, blockeringar och motgångar.

Så varför behöver du coaching i företaget? Kort och gott:

  1. Alla hamnar närmare företagskulturen.
    Stärkta i sin egen roll och självkänsla är våra medarbetare våra bästa ambassadörer. Om de inte är det...well, då är det lätt att fastna i en klagospiral. Det gör man om man inte riktigt förstår sin roll och inte kan identifiera sig med företagskulturen.
  2. Teamchefer, ledare, medarbetare som är vilsna i sin roll, vilket ju händer oss alla ibland, skapar mer osäkerhet i grupper. Osäkerhet sprids och skapar sämre effektivitet, deadlines och mål som inte nås men framförallt olyckliga medarbetare. Att ha ett kraftfullt verktyg som snabbt hjälper till att lösa blockeringar och problem innan de uppstår eller eskalerar räddar projekt och relationer.
  3. Enkelt att integrera och göra till en del av kulturen.
    Istället för att varje år betala och leta nya utbildningar som aldrig riktigt funkar kan varje medarbetare få jobba på sina egna hinder och mål. Ärligt talat, ingen utbildning hjälper om självkänslan och självförtroendet saknas. Genom att erbjuda coaching jobbar vi med kärnan istället för symptomen.

Hur jobbar ni med personalens hälsa och utveckling?

Aida Begovic
Aida Begovic

Kommunikationschef