En av världens bästa vinbutiker på nätet

Winefinder

Winefinder.se är Nordens ledande oberoende nätbutik för kvalitetsviner. Vinerna är noga utvalda bland Winefinders nätverk av 100-tals vinhandlare och representerar de bästa vinerna från alla världens vindistrikt. 

Mat och vin, en gudomlig kombination. Sedan urminnes tider har de hört ihop, som gjorda för varandra (för det var dem). I takt med globaliseringen och moderna transport- och kommunikationsmedel har utbudet av vin ökat och våra matvanor har förändrats. Det som förr var enkelt, mat och vin från samma jord, kan nu upplevas som komplicerat när vinet kan komma från Australien och maten från Sydeuropa. Ibland blir det jättegott och ibland mindre lyckat, eller i värsta fall direkt oaptitligt.

Komplex nätbutik

Utmaning

Winefinders strävan är att vara marknadens mest innovativa och kundvänliga nätbutik för vin. En spännande, stor och omfattande utmaning som ständigt håller oss uppdaterade med nya tekniker. Att ständigt ligga i framkant på en redan komplex e-handelsbutik är en utmaning.

Smart konverteringsprocess

Lösning

Vidareutveckla den befintliga tekniska lösningen med nya smarta och optimerade funktioner för möjlighet att skala upp. Underlätta konverteringsprocessen och göra det enklare för Winefinder att själva hantera sajtens alla element. Ansluta flera leverantörer och samarbetspartner till smarta och säkra lösningar.

Kreativ konceptutveckling

Vårt uppdrag

Vi projektleder, resursplanerar, optimerar, programmerar och konceptutvecklar tätt tillsammans med Winefinder och deras övriga leverantörer.Vi hjälper även Winefinder med affärsutveckling, årsplanering och deras drift av serverar.

Resultatet

Webbshopen lanserades i oktober 2015. Sedan dess har arbetet fortsatt fortlöpande med förbättringar och vidareutveckling. Det innebär en stor investering från Winefinders sida och vi jobbar alltid för att få mätbara resultat. Sedan lanseringen har Winefinder ökad försäljning och bruttomarginal, fått en signifikant ökning i antal medlemsregistreringar per vecka och slagit rekord i antal besökare per vecka.

Klarna Checkout

Ökad konvertering med Klarna Checkout och stöd för flera leveranstillfällen och samleverans

API

Internt och externt API för integration mellan bl.a. Winefinder och Mathem.se

Track & Trace

Logistikspårning med Best Transport och leveranstidsuträkning per postnummer

Personalisering

Användare får personligt innehåll beroende på köpbeteende och kundprofil

Smart sök

Prediktiv och intelligent sök med Loop54 för förbättrad kundupplevelse

Mailchimp

Kundanpassade och kundunika nyhetsbrev med hjälp av MailChimp

Automatisk produktimport

Automatiska tjänster som hämtar produkter och skickar beställningar tillett tiotal externa leverantörer med XML, Excel, API

Recept och vinmatchning

Matchar viner med recept med möjlighet till integration via API

Automatisk bannerkomponering

Skapar automatiskt banners för delning och marknadsföring via Facebook med produktdata

Mobilanpassad

E-handel anpassad för mobil, tablet och desktop enheter. Bootstrap3 som grund med kundanpassat gränssnitt

Umbraco CMS

Full kontroll över innehållet för att skapa anpassade sökmotorvänliga landningssidor

SEO

Optimerad för sökmotorer på dynamiskt innehåll och landningssidor tillsammans med Curamando

GTM

Anpassade mätningar och rapporter med Google Tag Manager 

SEM

Search engine marketing 

Affiliate

Möjlighet för externa parter att lista viner som passar till mat och recept

Branding

Uppdelat produktbas med branding för premium och basutbud

Vinprofil

Digital rådgivare som presenterar viner som passar just kundens smak

När flera handlingskraftiga och drivna människor bygger en unik e-handel och har fokus på konvertering blir det roligt att arbeta. Tillsammans med bl.a. Winefinder, Webmind, Klarna, Curamando och Precis Digital fick vi möjlighet att bygga in den senaste och bästa tekniken i en och samma e-handelsplattform. När vi sedan kunde följa hur sajten drar till sig besökare via sökmotorsoptimering, sociala medie-annonser och nyhetsbrev för att med några få klick konvertera en nöjd kund gav det oss den feedbacken vi söker varje dag i Zenta.

Jag vill veta mer om Winefinder