Digitalisera vattenskärningsindustrin

Digitalt produktionsflöde

WST är den effektivaste vattenskäraren i Sverige med snabba svar, korta leveranser och stort lager. Med fyra maskiner varav en är en microskärmaskin så kan de leverera både stora och små jobb.

Automatiskt produktionsflöde

Utmaning

Som de flesta mindre familjeägda industrier sitter produktionsflöde och kunskap i väggar eller i nyckelpersoner. Önskan att förenkla för nya medarbetare, få översikt av arbetsflöden samt effektivisera processen i en redan hårt optimerad organisation var en stor utmaning.

Modernt och molnbaserat

Lösning

Att bygga en nytt modernt molnbaserad webbverktyg som fungerar i flera olika enheter. Digitalisera en redan optimerad arbetsprocess samt förbättra arkivering, minimera pappershantering och felmarginaler. Automatisera processen i allt från att produktionsmaskiner får jobbfiler till att faktura skapas i Visma eEkonomi.

Framtida affärsutveckling

Vårt uppdrag

Vi projektleder, projekt-/resursplanerar, optimerar, programmerar, design och konceptutvecklar tätt tillsammans med kunden. Kopplar ihop Waterjet-maskiner med molnet samt stöttar kunden i flera affärsutvecklingsfrågor.

Resultatet

Idag arbetar WST helt annorlunda på sin nya tillväxtplattform. Den tidigare pärmväggen med 100-tals papperspärmar sorterat efter bokstav används inte längre och systemet hantera nu flera tusen ordrar. Det går snabbare att skapa ordrar och återkommande ordrar skapas med ett knapptryck.

Insteget för nya anställda är mycket mindre och det har gjort att WST nu ökat tillväxten med 3 nya medarbetare inom kort tid. Medarbetare arbetar effektivare, mår bättre och gör viktiga meningsfulla saker som ger resultat. 

Nästa mål är att helautomatiska beställningar för 100% effektivitet samt skapa ett automatiserat lager med autonoma truckar.

Jag vill veta mer om WST

Scroll to top