Trafikundervisning i Växjöskolor med VR-teknik

VR-Kontakt i trafiken

En trafikapp och VR-teknik ska vara en del i undervisningen för att lära unga om trafik. Det har under många år saknats en naturlig plats där barn och unga regelbundet kan träna sina trafikkunskaper, något som Växjö kommun nu vill ändra på.

Digitaliserad säkerhet

Utmaning

Hur kan vi locka barn och unga att träna trafiksäkerhet och riskmedvetenhet på ett roligare och mer effektivt sätt? Det var den utmaning vi ställdes inför. Vårt mål är att inspirera barn, föräldrar, lärare och kommuner att engagera sig i trafiksäkerhetskampanjer på ett nytt, fräscht och effektivt vis. Genom att använda nya inlärningsmetoder och digitalisering strävar vi efter att förändra spelreglerna och göra upplevelsen både lockande och givande.

Kreativa trafikupplevelser

Lösning

Med Oculus Go kan deltagarna kliva in i en VR-värld med filmade trafiksituationer. Genom att uppleva varje situation från tre olika perspektiv - som cyklist, bilist och fotgängare - får de en djupare förståelse för olika trafikanters upplevelser. Filmerna är skapade med den senaste 360-tekniken och presenteras på ett visuellt och pedagogiskt sätt. Dessa scenario kan enkelt laddas ner på VR-headsets.

Interaktivt gränssnitt

Vårt uppdrag

I samarbete med kunden utvecklade vi det optimala konceptet med ett användarvänligt gränssnitt för effektiv presentation av information till olika målgrupper.

Vi designade ett verktyg med användarvänligt gränssnitt som inkluderar tabeller och interaktiva kartor. Användarna kan enkelt navigera genom gränssnittet för att hitta önskad information.

Kreativa trafikupplevelser

Resultatet

Vi samarbetade med kunden för att utveckla det optimala konceptet. Tillsammans med våra experter och analytiker presenterade vi informationen genom ett gränssnitt som hjälper olika målgrupper att få tillgång till relevant data.

Vi skapade ett verktyg med en interaktiv gränssnitt som innehåller tabeller och kartor. Användarna kan enkelt navigera genom gränssnittet för att hitta den information de behöver.

Jag vill veta mer om projektet

Scroll to top