Transparent smart interactive windows

CEVT

CEVT är ett innovationscenter för Geely Group som utvecklar automotiveteknologi för morgondagens globala marknader. Modulär utveckling och avancerade virtuell teknik skapar möjligheter att leverera automotive teknologi i världsklass.

Prototyper för framtidens bil

Utmaning

CEVT som jobbar med innovation ville jobba tillsammans med oss för att skapa innovativa prototyper för framtidens bilar. Här hade vi inte ett klart uppdrag utan vi var med vid ritbordet för att ta fram idéer. 

Smart windows

Lösning

Vi utforskade flera idéer för prototyper och bestämde oss för att utveckla något vi kallade "Smart Windows". Vårt proof of concept fokuserade på att skapa smarta, dimbara rutor för baksätet. Genom touch-funktionen skulle passageraren kunna justera rutans transparens. För att skapa en innovativ ljudupplevelse integrerade vi högtalare i själva bilrutan istället för traditionella högtalare i dörren.

Preferred partner

Vårt uppdrag

Vi är en CEVT-preferred partner och arbetar nära CEVT och deras leverantörer som projektledare, resursplanerare, optimerare, programmerare och konceptutvecklare. Vi är engagerade i att ta fram Proof of Concept, prototyper och driva innovativa projekt.

Kreativa trafikupplevelser

Resultatet

I juni 2018 levererade vi Smart Windows bildörrar, där vi integrerade en film i glaset som ändrar transparens när elektricitet tillförs. För att skapa en unik ljudupplevelse installerade vi en vibrationshögtalare på den nedre delen av rutan, vilket gjorde själva glaset till en högtalare. För att visa möjligheterna med rutan projicerade vi med en projektor på de dimmade rutorna, vilket skapade en interaktiv skärmyta för videosamtal och filmvisning.

För att ge glaset touch-funktion integrerade vi AirBars och programmerade dem med gester, vilket möjliggjorde att användare kunde justera transparensen genom att vidröra rutan.

Jag vill veta mer om projektet

Scroll to top