KATALYASTOR FÖR HÅLLBARHET

Zenta får finansiering från Europeiska Regionala Utvecklingsfonden

Zenta får finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden för att se över sina möjligheterna att bli en katalysator för hållbarhet.

Vi på Zenta har alltid brunnit för den tekniska lösningen. Att lösa våra kunders problem med hjälp av våra expertområden innovation och digitalisering. Oavsett om det handlat om att koppla ihop olika system med Fortnox eller Visma via APIer för att minimera manuellt arbete, eller att bygga en skräddarsydd modern e-handel, eller om det handlat om att utveckla prototyper på nästa generations bildörrar åt Volvos innovationscenter CEVT. Vi älskar alla de tekniska utmaningar som våra kunder kommer med till oss. Vi älskar hårdvara och mjukvara. Gärna i kombination!

De sista åren har vi fått fler och fler uppdrag som handlar om att göra våra kunder mer hållbara. Vi pratar både ekonomiskt, ekologiskt och socialt. Att företag vill spara tid och pengar är så klart inget nytt. Och det är fortfarande främst därför som kunderna kommer till oss. De vill effektivisera sina processer, klippa ledtider, höja kvaliteten och spara tid genom att digitalisera och automatisera manuellt arbete. Men faktum är att vi har även en hel del uppdrag som handlar om att göra världen till en bättre plats (ekologisk hållbarhet) och projekt som bidrar till att människors livskvalitet höjs (social hållbarhet).

Vi har fått uppdrag som innebär att utveckla ett beslutstödssystem för vattenrening, mjukvara för fröförädlingsmaskiner, trafikutbildningar i VR för skolungdomar, nya tekniker och metoder för grusvägsunderhåll och mycket mer. Läs gärna mer om några av våra fina kundcase här:

https://www.zenta.se/innovationer-fran-vaxjo/hallbart-underhall-av-grusvag/

Digitalisering och innovation för planetens bästa

Zentas tagline är "Curious heart - Digital Mind" och alla dessa fina uppdrag får våra hjärtan att slå lite extra hårt. Digitalisering och innovation är två fantastiska verktyg för hållbarhet. Vissa tror att det är just dessa verktyg som kommer att vara avgörande för att rädda planeten vi bor på och säkra människans framtid som art. Tiden får utvisa om så är fallet. Men vi är fast beslutna om att göra allt vi kan för att hjälpa alla företag där ute att bli mer hållbara oavsett om det handlar om att bli mer ekonomiskt, ekologiskt eller socialt mer hållbar.

 Just nu har vi inlett ett arbete med en konsultfirma som är experter inom hållbarhet och digitalisering för att se över våra möjligheter att ta nästa steg för att bli en än bättre katalysator för hållbarhet. Detta gör vi alltså med hjälp av finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden. Syftet är att se över och utveckla vår affärsmodell för att än bättre passa denna typ uppdrag. Allt för att vi ska bli en än bättre leverantör av hållbar digitalisering och hållbar innovation.

Vi ser detta som ett naturligt steg i Zentas utveckling. Det går helt i linje med Zentas vision om att "accelerera världens digitalisering genom att skapa nästa generation hållbara digitala verktyg som förenklar och förbättrar människors livskvalitet".

Grattis alla våra kunder och framtida kunder. Vi ser fram emot att ta oss an era hållbarhetsutmaningar med våra tjänster inom digitalisering och innovation.

Europeiska Regionala Utvecklingsfonden
Europeiska Regionala Utvecklingsfonden