DIGITALISERING I EN POST-DIGITAL EPOK

Beyond Digitalisering - Transformationen tar form

Vi tänker alltid “framtid”. Vad är nästa steg? Vad är fem steg efter det? Mitt i digitaliseringens charm ser vi också hur allting ser ut när begreppet och hypen dalat, när data slutat imponera och kreativiteten är viktigast igen. Cirkeln är sluten och vi är tillbaka där vi började: människan.

Digitalisering riskerar att bränna sig igen, när det görs utan själ. Man kan köpa likes på Instagram, följare på Youtube och lyssningar på Spotify. Tilliten till det vi ser finns inte längre där. Hur identifierar vi digital transformation som tar fel avfart?

När det digitala trycket blir för högt kommer det analoga ännu igen få högre värde. Det som är äkta, handgjort och har själ.

Vi ser digitalisering som ett kraftfullt verktyg att skapa kreativa idéer med. Något att känna och uppleva med. 
Därför jobbar vi med något vi kallar Beyond Digitalisering. Där digitaliseringen inte bara är data, utan har själ, kreativitet, upplevelse, mänsklighet.

Menar vi att digitaliseringen dalar av och tappar kraft?
Tvärtom! Digital transformation är bara i sin första sprint. Vi är precis i barnsjukdomarna, i början att förstå potentialen och framförallt i början med att skapa superkrafter med, som ett stöd till mänsklig kraft och kreativitet. 

Kärnan är och kommer alltid att vara mänsklighet och själ.

Läs mer om vår syn på digitalisering »

Aida Begovic
Aida Begovic

Kommunikationschef