NÄR MAN FÅR OVÄNTAT BESÖK AV ARBETSMILJÖVERKET

Inspektören som grillade oss

Inspektören gick igenom vår miljö och våra många dokument för att lämna Zenta extra nöjd och glad. “Jag kan inte se något ni kan göra för att arbeta bättre med er arbetsmiljö” var hans ord.

Denna vecka hade vi äran att ha Arbetsmiljöverket på besök, det var en ny upplevelse för oss, under våra 18 år har vi aldrig haft det. Denna gång var det vår tur att få ett planerat besök av. Det var spännande att se hur de jobbar och gör sina kontroller.

Efter ett trevligt besök och grillning av våra rutiner, policys och föreskrifter fick vi en guldstjärna för vårt gedigna arbete i området. 
Inspektören gick igenom vår miljö och våra många dokument för att lämna Zenta extra nöjd och glad. “Jag kan inte se något ni kan göra för att arbeta bättre med er arbetsmiljö” var hans ord.

För att vara en så liten byrå som vi är, lägger vi mycket tid och omsorg i frågor som dessa. Vår kultur är vår högsta prioritet och i vår kultur ingår definitivt hälsa, välmående och trygghet. 

Vi har märkt att det oftast pratas om hur bra man är på arbetsmiljö och hur mycket energi man lägger på det men samtidigt så involverar många arbetsgivare inte människorna i sina processer, det är mycket tekniskt med hårda värden. Vi arbetar uteslutande varje dag med att förbättra arbetsmiljön för alla våra medarbetare. Vi vänder och vrider på varenda sten och ser över allt från källkod till vad vi äter på våra frukostmöten. 

Vårt mål är att alla som arbetat på Zenta skall ha gjort den största förändringen och den bästa yrkesmässiga förbättringen av alla sina vänner på andra platser. Resultatet blir att en Zentian är mer anställningsbar än andra liknande profiler. Dessa individer skall med stolthet kunna berätta om sin hårda men lärorika, roliga och utmanande resa hos oss.

Så vi tar helg, med en liten (fast ganska stor) känsla av att hårt arbete har landat i någonting riktigt bra.

Trevlig helg!