NFT - web3 - ETH - Blockchain

NFT och blockkedjeteknik för morgondagens datorspel

Har du dålig koll på vad blockkedjor, NFT och kryptovalutor är? Vi har stenkoll!
Tillsammans med det internationella spelbolaget Directive Games har vi byggt webb- och betallösning för att minta NFT på Ethereums blockkedja.

Utmaning

Med extrema krav på korrekt data och kvalitet i tekniker som på alla sätt är outforskad mark för så var detta uppdrag minst sagt utmanande. Utöver det så skulle vi med team från hela världen och alla tidzoner skapa en komplex auktion som följer ett visst schema med dynamiska priser som är kopplat till Ethereum klockkedja. Allt detta samtidigt som kravet på att optimera kostnaderna mot klockkedjan och dess tekniska och logiska komplexitet i sig är utmanande. 

Lösning

Ihop med tekniker och kravställare bygga vi en anpassad web3 sajt med direktintegration till Ethereums klockkedja, The Graph samt kundanpassade API:er. I klienten samlar vi all data och teknik från databaser, blockkedjor och API:er för att sedan bygga en anpassad MINT auktion. När allt detta var på plats började det stora arbetet med att säkerhetsställa kvalitet på data och alla siffror.

Vårt uppdrag

Vi var ytterst ansvariga för att leverera hela webbplatsen, alla dess integrationer och kvalitén för auktion och betalfunktionen på sajten. Vi projektleder, projekt-/resursplanerar, optimerar, programmerar, designar och konceptutvecklade tätt tillsammans med kunden.

Resultatet

Nu har kunden genomfört två mint events som har hyllats som den tekniskt bästa upplevelsen av sina användare, partners och stakeholders. Något som kommer att vara en ledstjärna i branschen för liknande utmaningar i framtiden. Så nu är Civitas redo att släppa sitt spel under 2023 och göra dessa mintade NFT:s tillgängliga i spelet. 
NFT

Non-fungible token, NFT, är en särskild typ av kryptoteknik som bland annat används som ägarbevis vid försäljning av digital konst.

Ethereum

Ethereum är ett decentraliserat blockkedjesystem med öppen källkod som har sin egen kryptovaluta

The Graph

The Graph är ett indexeringsprotokoll för att söka i nätverk som Ethereum och IPFS.

Tailwind CSS

Tailwind CSS är ett ramverk inom frontend-utveckling. I grunden ett utility-first-CSS ramverk, används för att snabbt bygga anpassade användargränssnitt.

Next.js

Next.js är ett JavaScript-ramverk för att snabbt och enkelt bygga statiska webbsidor och React-baserade onlineapplikationer.

Discord

Discord är en röst- och textchatt app som är populär bland spelare. Den kan användas för att prata med andra spelare när du spelar spel.

web3

En decentraliserad webb baserad på blockkedjeteknik där användarna äger sin egen data och bär den med sig från tjänst till tjänst.

Att få vara en del av det pågående paradigmskifte som blockkedjeteknik innebär är både roligt och utmanande. Att jobba med decentraliserade och distribuerade system ställer traditionella integrationsflöden på sitt huvud och kräver en hög grad av noggrannhet och nytänktande. Tillsammans med Directive Games lyckades vi ta vi fram en web3 upplevelse som hyllats som en av de bästa UX erfarenheterna i branschen.

Jag vill minta och spela!